Jari & Papan Kekunci

gua, mencerita tentang rasa.

Archive for September 2008

Salam Aidilfitri Semua…

with 2 comments

Assalamualaikum

Syukur dan Indah  bila dapat balik kampungku(Walaupun aku blom balik lagi masa entry ni ditulis).

Sedut Dari : Sharkawi (Felda Chuping, Perlis)

INTRO

Biasa , raya dah nak dekat, family semua berkumpul.. hepi. Rasa klimaks balik kampung tu adalah time nak balik@on road nak sampai kampung tuh.. Pastu bila dah sampai hilang semua rasa….

ATAS JALAN

Nak raya nih jem mmng xingat la. Kena plan betul2 (naik bas xder hal la bior driver jer plan, kita tido la)

SAMPAI DESTINASI

Dah sampai destinasi yang paling penting ikram ibubapa anda.. cium tangan +peluk (aku xbiasa buat ni.. tp kena usaha buat). Stay 1 week @kampung. Jemput dtg rumah bro.

HABIS CUTI

Pending Item : Assignment bla bla… PS2 viva.. =) —-> Aku + Korang start kusut kembali Haha. Tahun depan cerita lebih kurang sama… 2 tahun lagi pun cerita yang hampir sama…

Kesimpulan

Begitulah kehidupan dunia, sentiasa berulang-ulang, cuma ape yang beza camner kita nak handle to ensure everything is smooth( Peh, kecek london tuh aku). Kita mampu merancang, yang buat keputusan Allah. Yakin 100% tentang itu. Minta Doa sungguh-sungguh. Semoga Perjalanan anda diberkati.

Cadangan bacaan : SYAWAL

Salam Eid’ Mubarak,

firaqness

P/s: Kawan2, minta maaf zahir batin aku banyak buat silap ngan anda semua..

Written by firaqness

September 27, 2008 at 2:20 am

Posted in KEHIDUPAN

Hantar File Besar

with 2 comments

Assalamualaikum

Sekadar menjengah dalam blog sendiri dan terasa betu-betul lama tidak menulis. Jadi hari ini, 25 Ramadhan 1429 H ada suatu yang rasanya sangat bagus di kongsi bersama. Heh~

Hantar file besar.. ” Send Big File”

Kadang-kadang menjadi satu masalah pada ramai orang untuk menghantar file yang mepunyai file yang besar nih ye tak.. student biasa la plan nak hantar video, lagu, assignmnet etc etc.. kadang-kadang file dia lebeh dari 10MB. So kalau send by email gmail, yahoo mail, atau hotmail aku rasa mmng susah la nk lepas especially kalo saiz lebeh dr 10 MB

Namun begitu aku suka la nak share ngan korang semua yang sebenarnya kita boleh jer hantar file tak kira apa jenis file pun sehingga 100MB kat sapa-sapa kita suka . Camner cara?

Korang boleh berbuat demikian di  website YouSendIt <—- tekan .

Cara yang amat MUDAH dengan korang register xsampai  5minit  pon boley setel. pastu  korang jugak boleh download diorang punya uploader secara free saja.

oit, aku BUKAN nak promote website  YouSendIt atas tiket keuntungan. Aku tak dapat credit ape ape pon dr company tu kalo korang guna aplikasi tersebut.

Sorang kawan penah kata ” in the spirit of learning and sharing” .

Ape yang lebih penting ialah sharing of knowledge.. indah bukan?

*senyum*

Salam Ramadhan & Selamat hari raya aidilfitri

firaqness

Written by firaqness

September 25, 2008 at 3:46 pm

Posted in TEKNOLOGI